4 de maio

Rali Dakar 2019 Toyota GAZOO Racing com lubrificantes Eurol 5W-40.

Eurol in Dakar 2019: Teams enjoy well deserved restday after gruelling stage 5

The longest stage of the 2019 Dakar Rally proved to be a real big challenge for all Eurol teams. Eurol supports the brave competitors to the 2019 Dakar Rally and reports on their achievements.

Toyota Gazoo Racing

Nasser Al-Attiyah of the Toyota Gazoo Racing Team has reached the restday in Arequipa with a healthy lead in the overall classification. He and co-driver Mathieu Baumel finished in a solid second place during the long fifth stage of the rally. Giniel de Villiers is on his way back after a hard few days for the South African. De Villiers got a 9thplace during the last stage before a well deserved day of rest. Bernhard ten Brinke was also back on track after a major loss of time in stage four. The Dutchman finished in 10thplace.

Stage 5 footage

Nasser-Al-Attiyah_talking-to-the-press_Dakar-Rally-2019.jpg
play

Tim & Tom Coronel

 Het tweede deel van de marathonetappe bleek ook voor Tim en Tom Coronel een flinke opgave. De proef werd door de organisatie ingekort om de veiligheid van de deelnemers te garanderen. De broers kwamen zo op een 32steplaats aan de finish. 

Mammoet Rallysport

Voor Janus van Kasteren was het een lastige dag in de vijfde etappe. De coureur van Mammoet Rallysport kwam vroeg in de etappe vast te zitten in een greppel en hij werd met hulp van andere teams weer onderweg geholpen. Het tijdverlies was fors, maar Van Kasteren kan zijn weg vervolgen na de rustdag.

Riwald Dakar

Voor het Riwald Dakar Team is de Dakar Rally 2019 helaas voorbij. Gert Huzink blies zijn motor kort voor de start van de etappe op waardoor zijn race direct voorbij was. 

Related