14 januari 2017

Erik-Van-Loon_Dakar-2017_Toyota-Hillux-Overdrive_Argentinian

Eurol in Dakar: Van Loon in top tien in voorlaatste etappe

Eurol ondersteund veel deelnemers aan de Dakar Rally 2017. Terwijl zij op weg zijn naar de finish in Buenos Aires, brengen wij je een dagelijkse update over de prestaties van de door Eurol gesteunde deelnemers in de voorlaatste etappe.

Auto’s

Erik van Loon kreeg vandaag de beloning van een rally hard werken. Van Loon en navigator Rosegaar verloren kans op een goede klassering vroeg in de rally, maar bleven strijden en maakten geen fouten. Van Loon werd zevende en won een plek in het klassement.

Tim en Tom Coronel hadden best een goede dag na veel problemen eerder in de week. Beide Coronel finishten op mooie plaatsen met een 31e en 33e positie, minder dan twee uur achter winnaar Loeb.

Quads

Kees Koolen was weer sterk onderweg na een aantal moeilijke dagen. In etappe 11 kwam Koolen tot een zesde positie. Koolen heeft hoogte- en dieptepunten meegemaakt in de rally. Het hoogtepunt zal absoluut de etappe-overwinning zijn.

Motoren

Maikel Verkade reed een perfecte race in de voorlaatste proef van de Dakar. Verkade won meer dan veertig plaatsen ten opzichte van de etappe daarvoor. Hij finishte 45e, een plaats beter dan Robert van Pelt die ook een goede dag had. Xavier de Soultrait moest door technische problemen helaas opgeven in etappe 11.

Trucks

Na een opvallende comeback in de rally was Hans Stacey goed onderweg in de elfde etappe. Steven Rotsaert deed het erg goed in etappe 11. De Belg finishte 12e in de etappe waar veel coureurs pech hadden bij de Trucks.

Een van de equipes was Vick Versteijnen die uit de wedstrijd ligt met technische problemen. Versteijnen kan tevreden zijn met zijn prestaties de afgelopen weken. Peter Versluis, aanvoerder van het Eurol/Veka MAN Rallyteam, had problemen met zijn bandenaflaatsysteem en moest dat repareren. Dat kostte veel tijd, maar Versluis kwam uiteindelijk gewoon aan de finish.

Aad van Velsen finishte 26e en heeft weer een aantal plekken gewonnen in het klassement. Van Velsen staat nu 23e. Jan van de Laar heeft veel problemen gehad op weg naar het bivak maar kwam uiteindelijk binnen en mag starten in de laatste etappe.

Het Mammoet Rallysport team had geen beste dag in de Dakar. Pascal de Baar verloor zijn mooie plek in het klassement door een kapotte versnellingsbak en Martin van den Brink verloor veel tijd door een kapot differentieel. Geheel in lijn met de spirit van Dakar vochten zij door naar de finish in Rio Cuarto. Ed Wigman heeft de gestrande deelnemers geholpen bij de finish te komen. Wigman sleepte of helpt met het repareren van trucks in de proef.